As dur

As dur

Anotace: ????

As dur

Ranní vrávoravou rosou
Přichází pěvec lysý
Obočí zkrabatělé myšlenkou
Oči zahalené tmou
Na zádech hrbatých
Ztrnulých tíhou špinavého žoku
Houpá se odřená loutna
Nové struny na starém nástroji
Odřené boty na patách ovázaných
Hlava bloudí v tóninách nesmírných
A píseň včera vzniklá
Potácí se
Ztrácí
Utápí se ve zbytcích pálivého moku
V krvi bloudícího bohéma
Tělo, ač ne staré, pomalu vypovídá službu
A tak usedá
Opírá záda, k vykotlanému pařezu
Podléhá
Uléhá
A usíná, spí
Pomalu
Ani nedýchá
Jeho loutna však bdí

Autor Beďa, 22.05.2017
Přečteno 194x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí