Jděme vstříc

Jděme vstříc

Anotace: Za 11 dní to bude 105 let co se narodil geniální básník Jiří Wolker. Tuto báseň jsem stvořil v duchu proletářské poezie. I když není tak dokonalá, jako byla poezie Wolkerova, chtěl bych mu ji věnovat a poděkovat mu za vše co pro nás udělal.

Jděme vstříc práci,
naši milí bratříčci.
Uhnízdění v malém bytě,
bez oken, bez dveří
jsme uvězněni.

Jděme vstříc,
jděme rovně, až potkáme
děti naše, jak se živí
hmyzem, jak jsou mrtvý.

Jsme nová doba,
dělnicky připravená,
pro nové zbraně stvořená, říkajíce
lidi pracujme a v novou dobu věřme.

Spíme na ulicích před cizími domy,
bdíme na mostech pocítění u kamenné stěny,
ulehne v nebi mezi vrahy.

Dělník je svého světa buditel,
je to nástroj moci znovu uviděn,
v kraji lesklé krásy stroju,
mezi nimi dělník tvoří novou hmotu.
Autor Hawkey, 13.03.2005
Přečteno 404x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí