=Slunečnice

=Slunečnice

Anotace: ---(:-o)---

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
V polích se slunečnice sluní
v polích i modré zvonky zvoní
a na zahradě tam růže čaruje
tulipán tulipaní lásku slibuje.
Na lukách tam kvete vlčí mák
a rosou ten mák rosí rosomák?
vítr ten čechrá ječmenu klasy
říká si,jú,to pole má ale vlasy.
---
A všechno po těch květech voní
někde se snad i žížaly honí
unavené se motají do klubíčka
to se mi asi jen zdálo.Tečka.
Ty žížaly jsou parádivé dámy
své sukničky si spíchnou samy,
klobouček? Kvítek konvalinky
ten voní a zvoní cinky linky.
---
A ty slunečnice dál se sluní
k večeru si svoje květy skloní
slunce,to už půjde taky spát
a tmou se bude přikrývat.
Všechno už zalezlo na kutě
jen sny a můry...budí tě...
tak zavři svá očka a zase spi
na černé můry už nepomysli.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 18.06.2017
Přečteno 256x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, Ruda Štola, Akyš, Philogyny1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) milé Květko :-)!

19.06.2017 06:28:59 | Fany

Tak přeji hezkou dobrou noc...a děkuji...

18.06.2017 21:35:52 | Květka Š.

Taková večerníčková:-)

18.06.2017 19:22:47 | Ruda Štola

Konvalinky mám moc ráda, vím, kde rostou v lese a mám i na zahradě... :)

18.06.2017 17:34:09 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí