=Vítr,řízek a pes

=Vítr,řízek a pes

Anotace: --(*u*)---

~~*~~*~~*~~
Vítr si tančí mezi stromy
~~sem a tam se hbitě vlní~~
a za chvíli je ve městě
jako ten tanečník ve vestě.
Koukne se okýnkem do pekárny
tam tě nechtěj,máš to marný,
rád by sis foukl do mouky
a zamoučil pavouky?
Koukni se vedle do kuchyně
kuchař tam sedí,ruce má v klíně.
-
Vítr,ten náš mistr tance
pak zatančil si ve strouhance,
tam,kde řízky balili
jé,je,ty řízky se větru tuze líbily.
Usmažené,to je vůně
každý po řízku snad stůně
ať už sedí na trůně
anebo straší v komíně.
-
Tak si vítr vestu sundal
na talíř si řízek nandal
a když si chtěl ukousnout
tak se musel trochu nafouknout.
A jak je zvyklý trošičku zafučí
řízek ten skončí ve staré papuči,
strašně se vítr namíchl
vletěl do komína a tam ztichl.
-
A potom vykoukne,
fí tam běží pes
ten řízek z papuče v zubech
si nes…

~~~~~~~

Autor Květka Š., 05.07.2017
Přečteno 305x
Tipy 10
Poslední tipující: adaj, Ruda Štola, Iva Husárková, Philogyny1
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květko si geniální boží ST :-))

06.07.2017 04:10:34 | Iva Husárková

děkuji...

06.07.2017 17:09:32 | Květka Š.

:-))

14.07.2017 06:03:27 | Iva Husárková

ty moje dvě milujou všechno, co je nezdravé, i ty řízky, a já vždycky přemýšlím, jestli je ta sůl nezabije, nezdravé a zakázané vždycky chutná víc... :)

05.07.2017 23:06:31 | Philogyny1

...no prostě ŘÍZEK je nejlepší...

06.07.2017 17:08:39 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí