Fragmenty noci.

Fragmenty noci.

Anotace: Noční snění, po letech...

Jen za oknem stíny domů
fragmenty noci
líné nebe.

Ticho a klid
můry věčné
hledají světlo jen.

Zebe mě kůže
sklenka už prázdná
ospalá noc.

Padají hvězdy
prý tuhle dobu
žádná v síti však.

Samota smělá
prázdná hlava
sen se vkrádá.

Stůl houpá tělem
růžové snění
černý vzduch.

Nevnímám, letím, padám
sen pohrává si
tělem vládne.

Zrádná to chvíle
matka i syn
vzpomínky jen.

Bdělé pak ráno
bílý to květ
pod oknem září.

Letní vzduch letí
okno se chvěje
odpluly myšlenky beznaděje.

Tolik už let
sám si tu šlapu...
Pro lepší svět, snad více už chápu...
Autor Paulín, 19.07.2017
Přečteno 328x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, piťura
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná originální básnička.

20.02.2024 19:38:38 | mkinka

Každému život nadějí
..a po létech do oken s nocí
..tak nějak jiné pohledy
..jiné se uvnitř točí
..jsou to ty zralejší
Pěkná báseň i když s nádechem smutku. *

18.10.2020 20:01:34 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí