Čísla

Čísla

Anotace: Jak jsou vnímána některá čísla v našem světě.

Tuhle hloupost celičkou,
začínáme jedničkou,
píšeme to po stáru,
vždy dva verše do páru?
A že jsi vážně super holka,
to má říkat i reálná trojka?
A že ti vadí větší šířka?
Však jsi všude... jako čtyřka.
A abys poznala celý svět,
stačí ti prý smyslů pět.
Á když chceš mít štěstí v malíčku,
zvol si vždycky sedmičku.
Desítka je základ věcí vícero,
však tvrdí to i křesťanské desatero.
Každý má svou třináctou komnatu,
je tedy třináctka symbolem neštěstí a rozvratu?
A pokud máš někde číslo šest set šedesát šest,
znamená to určitě, že jsi nepodstoupil křest?
Se sto obrazy prý jsi už tvůrčí,
ale kdo to určil?
Kdo určil,
že když jsi jednička, tak jsi víc,
ale když jsi nula, tak nejsi nic?
Autor Diktátor., 22.07.2017
Přečteno 266x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, Poetik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí