Vteřiny nadějí

Vteřiny nadějí

Anotace: 21. 7. 2017

***

Jako nevědomost dítěte o starostech světa 
když myšlenka ztrácí směr 
aby ptáci rozsápaní větrem 
mohli proslzet miliony nocí 
které už beztak nikdy neprožijí
v krásných vteřinách smutku
ve vteřinách úplného zapomnění 
vůní a neurčitých tvarů 
naděje

 

nevědomost dítěte
o ceně ostrých drahokamů 
které se ve světle hudby
rozsvěcují a pulzují neexistujícími barvami lidského dechu 
při dotecích drápů zlosti 
které dávají přednost marnivosti 
pro vlastní potěchu

 

neexistující barvy dechu 
čmouhy na amatérských fotografiích
a rozřezané žíly ovcí 
z kterých dosud crčí komický proud krve 
a lymfy a plasmy a jiných tekutin 
které olizují a ochutnávají 
zaslepení zločinci a vrahové

 

zapomenutí bohové 
s nejasnými jmény 
rozervané konsonanty 
pár divných čar

 

poslední artefakty naděje.

***

Autor Matěj Jiřinský, 27.07.2017
Přečteno 262x
Tipy 1
Poslední tipující: Tanecnice
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí