věčnost

věčnost

Anotace: __________

červenec pálí očekáváním

nebe nepoznamenané jediným mrakem

slunce zbarvilo do zlatavých odstínů modré:

                                           je to barva věčnosti

sedím v letenských sadech

pozoruji zamilované páry –

není to tak dávno
                                    kdy i my dva jsme toužili

stát se součástí svých minulostí

a každodenní události dávali do vztahu

                         s logickým uspořádáním vesmíru

 

heideggerově analýze bytí chyběl patos

člověk je bytostně patetická bytost:

pobyt je ustavičně v mileneckém poměru

                      k reálným podmínkám skutečnosti

 

 

 

 

 

 

 

Autor Harold Smiths, 19.08.2017
Přečteno 265x
Tipy 5
Poslední tipující: zdenka, Nikita44, Amonasr, bogen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...hm, zajímavá báseň...;-) až nepateticky filozofická...

19.08.2017 22:37:04 | bogen

tady mi přijdeš, jako kdybys najednou zestárnul o dvacet let...

19.08.2017 21:23:02 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí