Biserica de lemn din Breb

Biserica de lemn din Breb

Anotace: ro/cz

Biserica de demult de lemn din Breb
în proximitate la atingere
senzor invizibil inimei, superb
se activează ca constiinţă érei

preocupate de ea insuși, cam brusc
clopot trebuie spaţiul întreg, simplu
e metalul dur blindat, niciun molusc
transferuri sonore deși fără titlu

boltă din placi lemn deasupra podelei
sunete al clopotniţei calmează
etajul concav în mijloc, ton a ei
absoarbe umil covor, pace urează

Překlad:

Starodávný dřevěný kostel v Brebu
mám tak blízko až na dotyk
aktivuje neviditelný senzor srdce
spanilý, kterak svědomí, v době

jež pečuje jenom sama o sebe, prostě
zvon potřebuje celý prostor
jeho pancíř je tvrdý, žádný měkkýš
zvukový přenos je bez titulků

doštěná klenba nad přízemím
hlahol zvonice tiší
vzdutá podlaha uprostřed tlumí
její tón, pokorou vlněných koberců, mír přejíc
Autor Petbab, 27.08.2017
Přečteno 430x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí