Krabičkové hľadanie

Krabičkové hľadanie

Anotace: ---

Hľadáš sa.

V nálepkách,
v škatuľkách,
v menách,
ktoré ti dali ostatní
i ty sám.

Bojuješ pomaly,
snáď akoby si ani nechcel,
no ty vlastne už len
nevládzeš.

A kašleš všetkým na škatuľky,
na tie prázdne tmavé debne,
v ktorých si vždy skončil sám
a ich tma bolela viac ako
svetlo, ktoré teraz nemôžeš dostať z hlavy.

A skúšaš tvrdosť
ich kartónových hraníc.
Hoc nie nahlas,
iba kúsok po kúsku.

Až raz budeš mať odvahu,
vyskočiť a povedať,
že nie si z papiera.

Alebo žeby predsa?
Autor Sofia Filein, 28.08.2017
Přečteno 267x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí