Čas samotář

Čas samotář

Anotace: Básníci nepodléhají času

Kde byl, tu byl, debil

Vrací se v převleku současnosti

a tu tahá stále sebou

I budoucnost je jím nasycena

 

Ohlodá vše do morku kosti

a sebere i zbytek

Co ostatní nesežerou

 

Nemocný čas sám sebou

Lidstvím prosycen

Křížky a hvězdičky maluje

a nic neplánuje

 

Naskočí do projíždějícího vlaku

a ve své tuposti zraku

vystoupí na znamení

a vše změní

i to

co mělo být ponecháno

A večer už je ráno

A ráno

jsme tam

kde nechtěli jsme být

 

A on si jde vít i výt

svou píseň

Aby zahnal tíseň

Sám ze sebe

 

Kam až

Nás

To

dovede

Autor VEDz RVAHEs, 10.09.2017
Přečteno 277x
Tipy 16
Poslední tipující: zelená víla, Amonasr, Ruda Štola, Nikita44, Frr, Jort, jondys, Philogyny1, Iva Husárková, Klára Němcová
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

k sobě samému...

17.09.2017 00:32:42 | zelená víla

Říkám své rozhodné ANO

17.09.2017 08:08:46 | VEDz RVAHEs

Víly vijou ve vilách věnečky
a vlci zaím vyjou svý touhy
tak vyjdi z básně ven
a uvítej den... :)

10.09.2017 10:29:16 | Philogyny1

Bojím, bojím
Nevím kde je tam a kde je tady
a k čemu se to vlastně točím zády
Jen vím, že k sobě Ne
a to je mé utěšené, natěšené bytí
ve svém jsoucnu mou bytost sytí

10.09.2017 16:02:22 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí