Celý rok chlastám a nespím

Celý rok chlastám a nespím

Anotace: ...

Ženy sú stále oblečené
len tak naľahko

sú pekné
veľmi pekné
noci po lete
a stále ešte dosť teplé
na znásilnenia vonku


koľko tiel musí
vychladnúť
aby došlo k tepelnej výmene
a vzduch nebol až tak
horúci

neznášam leto

v rukách sa mi príliš potí
hrdlo ďalšej obete
aj keď
z posledných výdychov
nestúpa para
a nezahmlieva mi zrak
naliehavosťou utiecť
z tela


ale aj tak

pusťte ma do zimy
a budete sa triasť hrôzou

v snehu umrú všetci anjeli
aj bez rozpažovania rúk
a deti budú visieť zo stromov
za šály
s jazykmi prilepenými
na brady

ako vianočné ozdoby
z mäsa
a rozdrvených kostí

a môžete hľadať odpustenie
medzi ihličím na stole
no aj s dreveným betlehemom
od majstra rezbára
sa dá rozmlátiť hlava
na kašu
ktorú zem nebude jesť
lyžicou

už je prežratá
krokov a pľuvancov
z klamárskych papulí
až sa jej točí hlava
okolo vlastnej osi
a len mne treba zvracať

zo všetkých
čo sú vo mne
pri pohľade do zrkadla

a prichádzajú ďalší

horší ako vraždy
bez cenzúry na obrazovke
a krv ich nezaujíma

smrť je viac
ako roztečený mozog
a zaschnutá krv

je to dopitá fľaša

ráno

a vytriezvenie
Autor Nervaque, 18.09.2017
Přečteno 297x
Tipy 7
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková, Philogyny1, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji, obdiv!

20.09.2017 12:19:29 | Anděl

ano

18.09.2017 16:36:48 | Philogyny1

Už jenom za tohle to máš, myslím, na doživotí:) Poezii. Ta tvá je proklatě surrealistická.

18.09.2017 13:55:10 | Ragnell

Přiznání není většinou podlehčující okolnost.

18.09.2017 04:57:25 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí