Říjen

Říjen

Anotace: Nemohl to být nikdo jiný než bůh, kdo uchopil kleště a tahal ze světa hřebíky, které hrozně naří...

Nemohl to být nikdo jiný než bůh,
kdo uchopil kleště
a tahal ze světa hřebíky,
které hrozně naříkaly.
Ležíce na dlani nakláněly hlavy
prohnutí v pase
jako svědkové zašlých dní
s kůží pochroumanou do krásy.

A nemohl to být nikdo jiný než bůh,
kdo je očistil
jako klobouky klouzků
a s úctou uložil.

A když nikdo jiný než bůh jich měl plné vědro
máchl pažemi
a celé je vysypal.

A večerní obloha se zbarvila do rezava
já stál
se slovy:
"je říjen
a je krásný!"
Autor Velorex, 19.09.2017
Přečteno 249x
Tipy 5
Poslední tipující: Ruda Štola, Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí