O čem sní superego

O čem sní superego

Anotace: Někdo je super, někdo je alter...

Nesnáším tyto situace
Jak exhibice afektů
Už jenom to je komplikace
Raději budu samo
Tu!
Budu poslouchá svoje ráno
Neboť jen mě to bylo dáno.
...........................
Tam váli, bloudí jako barbar
Vlastní morální hodnoty
A žoviálně zahaluje svůj strach
Do stále nahoty.

Jak rozštěpené vlastní přání
Byť mohu přát jen jeho část
Pro superego není k mání
Připustit k sobě tuto strast.

Je divné, jak je pro mě cizí
Nebudu spěchat s úsudkem
Jen nepochopím proč nemizí
Když cítí v blízku

Publikum

Je přeci vždy na roztrhání
Je samo stejně jako já
Ve své podobě strašně zraní
Eucharistická „Gloria“…

Jak paralelní identita
Žije si zvláštním životem
A pro ostatní zcela skrytá
Neznámým slovním obratem

A já ve vlastním přesvědčení
Tu sním o tom, že vlastně není …
Autor Alisa 16, 29.10.2017
Přečteno 368x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí