Szép város Kolozsvár

Szép város Kolozsvár

Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=NkS796CPnpc

Szép város Kolozsvár, én ott lakom a Szamosnál
jöjj hát mért haboznál? Angyalkám gyere már!
(Libreto: Julius Brammer, Alfred Grünwald,
maďarský text: Zsolt Harsányi, *1887 Krompachy, +1943 Budapešť)

To nie je žart, je to fakt, Amorko nás dvakrát
zasiahol šípom lásky, z čiar
tých na dlani, v lampárni sťažuj sa na planý
poplach, čo rumení Ti tvár
bez návodu, kľúča, len chyby nás učia
na vlastnej koži si rajský sad
vyskúšať, k Venušiam, súsošiam, rozkošiam
z múzeí, som našiel živú snáď
tak dnes a nie zajtra, nie pozajtra
Ty zvieš, že v srdci vatra
mi horí, je môj vklad

Dnes som sa rozhodol
tiež s osudom sa dohodol
v meste Kluž hniezdo mať
že nechcem odkladať
šťastný lós z klobúka
nám obidvom sa ponúka
Ty predsa vieš, čo chceš
že máme na dosah.
Anjel môj, nádej mám
na ruku keď Ťa pobozkám
že spolu nájdeme to šťastie
nielen v snách.
S Tebou sme šťastný pár
moja Kluž a Tvoj Kolozsvár
a rieka Samoš náš svadobný dar
Autor Petbab, 05.11.2017
Přečteno 339x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, bogen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí