=Svatý Martin

=Svatý Martin

Anotace: ***---***

~~~~~~~~~
Prý na svatého Martina
zima oči otvírá
chce uvidět svého koně
jak si cválá po krajině
pod kopyty něco nechal
tady i tam proto spěchal
svatý Martin ten varuje
ať se nikdo neraduje.
*
Svatomartinské je víno
z našich vinic je stáčeno
k vínu Martin peče husu
za křupavou dostal pusu
i zima si pochutnala
sněhu se moc nedočkala
tak nechala toho koně
jak houpačku na balkóně.
*
No tak jindy,počkejte
a prozatím se houpejte
sníh vám pošlu znenadání
počkej i ty zimní paní
pak oblékneš se do bílého
jak nevěsta svatebního
tvůj ženich je sněhulák
černou vránu má jak frak.
*
A kdo je bude oddávat?
Každý kdo má zimu rád.

*****

Autor Květka Š., 10.11.2017
Přečteno 483x
Tipy 13
Poslední tipující: Jort, Frr, Ruda Štola, Iva Husárková, Fany, Philogyny1, KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milé Květko, jako vždy :-)! a krásný foto :-)! ST

11.11.2017 06:04:42 | Fany

Return To Innocence...

10.11.2017 18:14:41 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí