Így mulatok, úgy mulatok

Így mulatok, úgy mulatok

Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=DdVXpqMzBzw

Így mulatok, úgy mulatok
jó italokat húzatok
egy nóták is elhúzatok!
(A. Szirmay: Mágnás Miska)

tlačiarenský dal mi škriatok
výkričník už na začiatok
textu, otáznik na koniec
oblapí ma okolo pliec

pomyselná tanečníčka
pri čardáši, mládežníčka
v dolnozemskom pestrom kroji
betyár v tanci ak obstojí

získa srdce kišasoňky
vrkočov mašle a sponky
vyčesaných na cestičku
vlasov, hodia sa ku líčku

rumennému od vírenia
v tanci, farby nezatienia
ani noci dlhé tiene
otáznik čnie nenútene

na svitaní v epilógu
z výkričníka v mútnom mozgu
´Cintányéros cudar világ´
milá moja, ako inak?
Autor Petbab, 13.11.2017
Přečteno 253x
Tipy 1
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí