Délibábos Hortobágyon

Délibábos Hortobágyon

Anotace: https://www.youtube.com/watch?v=y5c4rggthV0

Délibábos Hortobágyon
egy kis kurta kocsma van
mert a jó bort úgy imádom
hát ott érzem jól magat
kereshet engem a családom
sohasem ér véget a dínom-dánom
Délibábos Hortobágyon
Péter-Pálig huzatom
(Huszka Jenő: Mária főhadnagy)

z Balmazújvároša kráčam
šťastne nešťastný raz, dva
v Kadarcsi-tó gatí zmáčam
lochy vačkov obidva
prajem si len jedno a právom
nocou sa túlať pusztou dínom-dánom
mam a prelud, klam a fantóm
je mi tam rodným bratom

Kilenclyukú Híd prechádzam
do prava zaň odbočím
z neba hviezdy k pádu zvádzam
k nim keď zrak svoj otočím
prestanem s tým iba nad ránom
keď za Tisou spím, pred Tiszatarjánom
celý deň sa delím s blatom
na lôžku kostrbatom
Autor Petbab, 14.11.2017
Přečteno 255x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., Frr, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí