Aristoteles

Aristoteles

Anotace: volný verš o zjevení

poslední volné místo
nikdo se o zpocené sedačky nepral
vystrčila jsem nohy do uličky
v parném dni se mi zjevil sám ježíš
prozkoumávaje jeho skutečnost
osahala jsem ho očima
snědý mudrc s vousy rabína
láskyplně hleděl na své knihy
dějiny antického umění
v angličtině

hltám jeho obraz jako epifanii
jako lolitka se mu schoulím v pevný klín
rozhlédl se a já se usmála
na vrcholu blaha
hluboké modré oči
pravé ucho znetvořené hydrou
vlasy slepené
tričkem námořník
se mi na stanici zadíval do duše
celou tu dobu ji četl
Autor Yitka, 19.11.2017
Přečteno 556x
Tipy 12
Poslední tipující: Frr, Dreamy, Philogyny1, Clay
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobře píšeš

19.11.2017 21:37:20 | Philogyny1

Inu filozof, ten vždycky ví jak se podívat. :)

19.11.2017 21:32:12 | Clay

Paráda. :O)

19.11.2017 21:29:11 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí