Ze života za hrob

Ze života za hrob

Anotace: Do misek vah vkládám své hříchy S pokorou přijmout svůj trest...

Do misek vah vkládám své hříchy

S pokorou přijmout svůj trest

Za to jak plný jsem byl pýchy

Do tváře omyly ostatním vmést
 
 
Pohřben zaživa vlastními nedostatky
V kamenných zdech temné krypty
Z minulosti zbyly jen ostatky
Smrt poskytla mi své jemné rty
 
 
Zašeptala sladkým hlasem neznáma
Bledá kráska v černé oděna
Krásné černé oči a ona tak sama
A já stál jak solný sloup či stěna
 
 
Nemám právo kráčet mezi živými
Pobídla mi ruku svou studenou
Přivítala mne , vítej mezi svými
cítil jsem úlevu tak najednou
 
 
Konečně patřil někam kde život
Není dán hmotnými statky
Kde není k zášti a závisti důvod
Žádné vyvolané zmatky
 
 
Jen tichá věčnost bez samoty
Bez válek o území a náboženství
Zde končí dny lidské slepoty
to nekonečné šílenství
Autor Dědek, 23.11.2017
Přečteno 248x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úleva a ticho...jj, taky bych brala...

23.11.2017 06:28:40 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí