=Hádka...i to je možný

=Hádka...i to je možný

Anotace: ---°°°°---

Kočka a myš

--------

Hádala se kočka s myší
„která z nás dvou lépe slyší“
kočka vrčí,no přece kočka
kočka má i bystrá očka.
Kočky tiše našlapují
myši honem se ukryjí,
tak kdo tu kočku dobře slyší?
No přece my,šedé myši.
Jak jen kočku zaslechneme
do myší díry utečeme
a kočka už si chutě nedělá
že nás neťafla asi se styděla.

 

Ale myší skrýše vyčuchá
tam si na myš klidně počká
slyší myši jak tam furt běhají
pak vylezou z díry
a pozor nedají.
Kočka je uslyší kiš,kiš,kiš
za chvíli tlapkou už drží myš,
ocásek myší k podlaze tiskne
a myš? Ta si jen smutně pískne.
Kočka tu myš jenom postraší
tak už víš kdo líp slyší?

 

Pak zdvihne tlapku,ocásek pustila
a myš?Ta frnk a v díře zmizela.
Potom ta kočka z díry slyší
jak se tam kočičkám smějí myši
a tak si zavrčí,příště tě myško sním
jsem přece šelma a to já smím!!!
Ale proč by se s myší špinila
ta naše kočička rozmilá.
Zašla si domů a zamňoukala
tak jsem ji granulky nasypala,
jen ty co miluje,ty nejlepší
ty vůbec nejsou cítit myší…

 

Vždyť víš,
„panička tvé přání slyší“
i když sama se bojí myší…

**************

Autor Květka Š., 25.11.2017
Přečteno 221x
Tipy 8
Poslední tipující: Iva Husárková, Fany, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, Květko :-)! ST

28.11.2017 05:46:57 | Fany

Květuško tvá básnička je krásná , přímo pohádková.
A jestli mě oči nešálí ten hlodavec by mohl být osmák degu
a jestli ano pak se kočka má proč bát :-))

26.11.2017 03:27:47 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí