Dopis Ježíškovi (2015)

Dopis Ježíškovi (2015)

Anotace: Zatím se mi pouze jednou povedlo svůj dopis Ježíškovi zveršovat.

Sbírka: Zázraky se přeci dějí (nejen o Vánocích)

 

Milý, vážený Ježíšku,
tu je mé letošní psaní,
prosímtě, drahý Ježíšku,
vyslyš má přeskromná přání:

nový Cibulkův kalendář
o filmových generacích,
pro mou bezpečnost (pod polštář)
pěkný nůž vystřelovací,

fantasknížku Propast času
od p. Bureše Romana,
po piksle Marťánků pasu,
ať vydržím číst do rána,

dál od Langera Františka
Bratrstvo bílého klíče,
trochu cukroví do bříška,
tady máme další výčet:

kazety do kazeťáku,
pokud možno nenahrané,
baterie do foťáku,
nabíjecí, milý Pane,

malinký model autíčka
- Porsche úchvatné kvality,
žádná pochybná hračička,
beru i kabriolety,

nakonec žádám kapslovku
nebezpečného vzezření,
v mé kapse bude mít schovku,
islámisté ji ocení.

Tady máš, milý Ježíšku,
celičký seznam mých dárků,
splň mi jej, prosím, Ježíšku,
nalož svou kouzelnou kárku.

Autor Pétík, 29.11.2017
Přečteno 469x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí