=Pro usmání

=Pro usmání

Anotace: **--**--**--**

***

Tu naši ulici
už pokryl první sníh
a vločka za vločkou si padá
kdo zimu rád,má v očích smích
k večeru však roztál,škoda.
Sněhulák v parku na lavičce
chvíli tam ten malý smutný stál,
víš,bylo ho líto mé babičce
prý se tak smutně na ni smál.

***

Bábi ho nese domů
a otevře v kuchyni mrazničku,
věřte anebo nevěřte tomu
sněhulák už tam má
nachystanou světničku.
První sníh dávno už roztál
druhý...i třetí taky
ten další pak v mrazu už zůstal
pro všechny sněhuláky.

*

Potom i sněhuláci z mrazničky
venku se vesele smějí
a všechny ty milé babičky
jim mrazivou zimu přejí.
Po zimě pro každou babičku
co chvíli ty sněhuláky chrání,
zazpívá černý kos písničku
babičkám pro usmání.

*****

 

 

 

 

Autor Květka Š., 15.12.2017
Přečteno 284x
Tipy 5
Poslední tipující: Fany, Iva Husárková, jondys, Anděl
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

já se ti ze začátku tak lekl, ale komando sněhu-babiček to naštěstí zachránilo Huráááá :-)

16.12.2017 06:53:46 | klaun

:-)...babička je i na sněhuláka hodná...a já děkuji

17.12.2017 16:23:39 | Květka Š.

tůlivej sněhuláček ST :-))

16.12.2017 04:20:17 | Iva Husárková

Květko - super! jéje, mít větší mrazničku a venku sníh- neváhám:)

15.12.2017 17:05:19 | Anděl

to by bylo fajn... :-)

17.12.2017 16:24:51 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí