=Papírové vločky

=Papírové vločky

Anotace: ---(*o*)---

~~~~~~~~

Dopisy,co s přáním
všichni Ježíškovi psali
už dávno dostaly razítka
je to snad jenom pohádka?
Okna nám ozdobí papírové vločky
vánočka na stole…
v cukru má stopy naší kočky
v jablíčku pomalu svíčka dohoří
děti už taky v Ježíška nevěří
a venku je místo sněhu
jen mlha a bláto
a námraza na špičkách stromů
v rádiu koledy týden hrají.
Kdy kapra z vany vylovíš,táto?

*

Kapra to ve vaně nebaví
a má i vážné obavy
doufá že do řeky ho nehodíme
že si na symbolu vánoc pochutnáme
šupinky pro štěstí jen září
táta se nad kaprem soucitně tváří
on na nic nečekal z vany „hop“
popřál krásné vánoce
a naposledy svým očkem mrk.
Jeho kapří dušička
se potom s jinými v nebi setkala
obloha se tak nějak rozžala
a najednou k zemi vločky padají
někomu prý i radost dělají.
A dnes už víme kde se sníh vzal
„prý kapří dušičky“.
Kdo mi to asi povídal?

***

Krásné Vánoce

*****

Autor Květka Š., 19.12.2017
Přečteno 317x
Tipy 3
Poslední tipující: Fany, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezké Květko :-)!

20.12.2017 08:26:35 | Fany

Květkooooo!!!!!!! ouplně vánoční nálada tu zabírá celý pokoj s tvými verši! děkuji ti za ně, radostné vánoce i tobě:) **ST**

19.12.2017 19:00:26 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí