=A co ještě schází

=A co ještě schází

Anotace: ***sníh a pár sazí***

‭~Co asi nosí sněhulák~


~~~~~~~~
‭Já vám povím co nosí
sněhulák o klobouk prosí
a o šálu pletenou
bambulkami zdobenou
o vestičku prý z jehličí
na záda mu nezafučí
o palčáky...rukavice
a na palci chce mít vrabce
na nohy ponožky chtěl
to by mu každý snad záviděl.

 

Místo vlasů trochu slámy
hráběmi snad učesaný
z rampouchu si nos svůj přeje
"tomu se však slunce směje"
prý když bude trochu hřát
tvůj nos bude asi tát.
A kdo ti půjčí kapesníček?
To fakt neví sněhuláček.
Mrkne se do časopisu
nebo do sněhových spisů.

 

Tam totiž...vidíš co se nosí
a každý sněhulák o sníh prosí
a nechce žádné ponožky
vždyť sněhulák nemá nožky
stojí jen tak u chodníku
...je to tak,můj sněhuláku...
A víš co nám schází?
Jeden kůň a prastaré sáně
a za okny bílý sníh.
A pro štěstí pár černých sazí.


~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 24.12.2017
Přečteno 271x
Tipy 12
Poslední tipující: Jort, Kubíno, Kapka, Ruda Štola, Iva Husárková, Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pohádka Květko :-))

25.12.2017 03:48:32 | Iva Husárková

Květko:) Květulinko!:) moc krásné básnění:) škoda že není sníh...ale jak napadne- hned bude sněhuláček stát u baráku! **ST**

24.12.2017 19:00:41 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí