Tíha lehkosti

Tíha lehkosti

Anotace: ...

Země je opět bílá studem,
Nikdo ji ještě nepošlapal.
A cesty, jimiž možná půjdem,
Skryly se s ledovým klidem,
Pod smutnou tíhu lehkosti.

Takto se ztrácí každá stopa,
Pak žádná duše nezjistí,
Proč ztvrdla jak mléčný opál,
Či kdo v noci slabě klepal,
U jejího obydlí.

Snad známe oheň radosti,
uvnitř jsme však vychladli.
Než nás oceán možností,
Zas osvobodí od zlosti,
Topíme se hudbou vln.

I když růže prořídly,
Vždy se najde další trn,
Jenž do boty zapadlý,
Změní naše pohodlí,
Na kulhání za osudem.

A navzdory zázrakům,
Je země opět bílá studem.
Autor Vraby, 26.12.2017
Přečteno 319x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, jitoush, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí