Erínye

Erínye

Anotace: předposlední z mých básní pro sbírku Pouze pro zvané

Hrůzné a spravedlivé
s vichřicí ve vlasech
a blesky pomsty v očích
za spáchané zlo
děsí i nejzrůdnější mysli
do jejich podvědomí je zaryt strach
jak hieroglyf do kamene
neměnný po tisíce let
a tyran na koturnech
v tóze barvy holubičí
v amfiteátru, jež včera aplaudoval,
dnes bude rozsápán
vlastními strážci,
vlastním lidem –
Peractum est!
Bohyně odcházejí
Autor Dolma, 03.01.2018
Přečteno 297x
Tipy 2
Poslední tipující: Adminak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné slovní obraty, ST :)

04.01.2018 10:11:39 | Adminak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí