Když ptáčka lapají (kanárčí písně)

Když ptáčka lapají (kanárčí písně)

Anotace: Báseň o těžkém životě bez svobody

Sbírka: Po stopách vesnice

V rytmu deště kapky do oken klepají
kanárek sluncem zbarvený jančí v kleci
hřejivé dlaně dívky jenž ptáčka lapají
nemůže ze zajetí do daleka utéci

Venku zvoní máj v zahradách rozkvetlých
Do sítí pavoučích, pevných jako lana konopná
chytají se mušky v šatičkách světlých
zvedni vzhůru křídla, co jsou slunci podobná

Když ptáčka lapají nemůže děti švitořit
musí sledovat svět, jak zloděj za mříží
tóny svých písní do hloubky nořit
ze zajetí nalezne snadnější cestu ke kříži

Až dívka nechá otevřenou náruč klece
ztratil se klíček od zlatého vězení
viděl se ptáček už kdesi na pasece
frnk ! a kanár není nikde k nalezení
Autor Petr27, 13.01.2018
Přečteno 423x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...moc krásně! *ST*

14.01.2018 13:17:42 | Anděl

Díky :)

18.02.2018 14:08:02 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí