Poutník

Poutník

Anotace: Jedna radostnější a trochu snová

POUTNÍK

 

Jsem poutník slepých cest

a každou hvězdou dám se vést,

jsem poutník bez cíle

pro ty milé chvíle,

kdy nový úsvit přichází.

 

Chodím rozzářenou krajinou

tu pod sluncem, tu pod lunou.

Jdu lesem, loukou, kolem vod

a každá cesta je mi vhod,

když světem procházím.

 

Chodím přes bělostné pláně,

zářícíma očima hledím na ně.

Když každý strom je v zimním hávu

a lidé doma pijí kávu,

já nové cesty nacházím.

 

Tak raduji se z nové cesty

jak ženich ze své nevěsty.

Raduji se ze své poutě,

neb nechci sedět doma v koutě

jak mnoho z ostatních.

 

Jsem věčný poutník, nemám cíl,

procházím nebem, peklem, říší víl.

Jdu s lidmi, zvířaty i anděly,

je jen na mně, co den mi nadělí

za nová překvapení.

 

Jdu pro cestu, jdu pro chůzi,

jdu si pro polibek od múzy.

Jdu bez směru a bez cílů,

jdu za poletováním motýlů,

jdu pro pro potěšení.

Autor Fanny, 25.01.2018
Přečteno 527x
Tipy 10
Poslední tipující: Kubíno, Eru Alonnar, Kapka, Anděl, Frr, Jeněcovevzduchukrásného, Sandra_T
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"*jdu pro pro potěšení a každá cesta je mi vhod*"

26.01.2018 09:36:08 | Kapka

Fanynko...jdu a jdu a jdu a raduji seeeee!!!!!!!!!!!!! **ST**

26.01.2018 06:58:35 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí