O staré lokomotivě

O staré lokomotivě

Anotace: Báseň o každodenní jízdě vlakem

Včera ráno, kdy slunce přibíralo na váze
spatřil jsem lokomotivu,jak stavěla na nádraží
jeden průvodčí, co dlouho jezdí po dráze
denně v rukou třímá velikou kabelu v podpaží

Tím vlakem jezdím dlouhá léta za prací
zvuk pískajících kol, které duní světem
slyší samotné slunce, jenž se zády obrací
však vrátí se vždy s horkým létem

Stará lokomotiva odpočívá dlouho ve stanici
slyším jak její motor těžce dýchá
jezdit musí denně v dešti a vánici
na dráze nesmí být ani chvilku ticha

Průvodčí dal vlaku povel, když rázně zapískal
tak vyrazila lokomotiva na svou cestu dalekou
ocelová kola,jak když kočí bičem zapráskal
pojedou po vysokém mostu nad studenou řekou
Autor Petr27, 01.02.2018
Přečteno 396x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl, Fany
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není zač...moc ráda jezdím vlakem. I když jenom do Brna, cca 1,75 hod., stojí to zato!Užívám si vždy...

03.02.2018 07:41:54 | Anděl

Petí...mám moc ráda vlaky. Líbí se mi:)

02.02.2018 07:27:59 | Anděl

Tak to mě taky :) díky

02.02.2018 22:40:52 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí