Návrat Pandořiny skříňky

Návrat Pandořiny skříňky

Anotace: Snad to jednou pochopíš a odpustíš mi... PS: https://www.liter.cz/basne-laska-268946-cist

Tak jsem se zase

ocitla na hraně minulosti

a přikládám všechna pro a proti

na váhy osudu

 

Tenkrát jsi po mě chtěla

ať Ti napíšu báseň

Byla o motýlech, můrách, snech

a o tajemství naší Pandořiny skříňky

 

Víš, já jsem nechtěla lhát

chtěla jsem jen jít dál

s Tebou po boku

vyhrávat bitvy a války v nás samých

 

Věřila jsem tomu

že se jako motýli transformujeme

a všechny ty můry v odrazech

nočních pavučin jednou provždy zmizí

 

Jak by taky mohly zůstat

když ráno je tak mocná čarodějka

a když Ty jsi vždycky byla 

o tolik víc, než jen pavučina lží

 

Milovala jsem Tě

ve všech Tvých podobách

jsem sledovala ten proces proměny

do Tvého svobodného já

 

Nikdy jsem Tě nechtěla

svázat, brzdit a obelhat

strachem obestřenou mlhou

vzdalující se pravdě v nás

 

A nevím, co bude teď

když Pandořina skříňka

odhalila po letech znovu svou pravou tvář

pohřbenou tak dlouho v nitru ticha

 

Ale doufám, že třeba jednou

přiletíme obě zase domů...

Autor Denael, 09.02.2018
Přečteno 241x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí