Stará krčma

Stará krčma

Anotace: Příběh o příhodách ze staré krčmy

Sbírka: Po stopách vesnice

Stojí stará krčma ve stínu košatého javoru
chodí sem muži zapíjet svůj žal
dlouho zde sledují osudy tesané do mramoru
a každý se tu s každým ihned znal

Dvě stě let stála hospůdka na stejném místě
chodila sem jistá dáma se svým pánem,
že propili a protančili noc to vím jistě
z kčmy odešli až někdy nad ránem

Při jedné bouři, blesk zapálil javory košaté
stará krčma však díky bohu přežila bez úhony
scházejí se tam dívky spořadané i ty košilaté
jež pak chodí ven močit mezi záhony

Jakmile však spálil blesk stromy stoleté
do té krčmy chodí hostinského duch strašit
toto místo bude již navždy prokleté
než přestanou na pařezech javorů kvítky rašit
Autor Petr27, 09.02.2018
Přečteno 391x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí.....krása!!!!! *ST*

10.02.2018 13:49:35 | Anděl

moc líbí ST :-))

10.02.2018 04:34:00 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí