Co skrývá se v nás?

Co skrývá se v nás?

Anotace: 1.2.2018

Co skrývá se v nás?

Jedu tramvají a čtu si jednu z Chinaskiho básní

vím, že jsme nikdy nebyli opravdu krásní

díváme se do zrcadel a nevidíme rysy

co neseme si

skrz všechny roky

hledáme senzace, bulváry, nestvůry, přízraky. Hnus

a přitom nevidíme, co skrývá se v nás

 

Pachtíme se, nadáváme, děláme to co nesnášíme

od příležitosti ke změně utíkáme

jsme Potrati

Hovna co padají z vlaku na trati

hledáme zázraky, polykáme prášky a batáty

a přitom nevidíme, co skrývá se v nás

 

Pijeme, fetujeme, dětem zakazujeme

to co milujeme

kouření, šukání, sledování porna

jsme asi z jinýho světa

a přitom opravdu odtud

nebo jsme se už tak moc potopili do té hlubiny lží

hledáme, krále, fašisty, hrdiny, lidi

a přitom nevidíme, že všechno se skrývá v nás

Autor Disspraktik, 10.02.2018
Přečteno 315x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš pravdu...hezky napsaný...myslím, že nemáme čas poznat ,co se skrývá v nás...anebo - žeby výmluva?

10.02.2018 13:44:48 | Anděl

Děkuju moc ! :) Kdyby jsi měl/a zájem, moje básně vycházejí v jednom almanachu, který brzy a šel by poslat poštou :)

10.02.2018 20:32:55 | Disspraktik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí