Hlídač majáku

Hlídač majáku

Anotace: báseň o majáku

Sbírka: Ikarova křídla

Tisíc let ční pevně maják z útesu
na nějž hlídač řadu schodů zdolá
slunce se schovalo v mračném závěsu
a první loď už z dálky přístav volá

Bílé světlo ukazuje směr lodím,
když blíží se k písčité pláži
každé ráno k přístavu chodím,
kde starý maják oceán stráží

Ach, jak zářivě modrá jsou nebesa,
když maják na cestu lodím bliká
to zlaté slunce kulaté, jak kolesa,
jak herka se po prašné cestě smýká

Vypluli rybáři na moře časně k ránu
brzy v sítích uvízli tresky a sledi
až slunko vystoupá zde na Balkánu
lodě s nákladem ryb mají cenu mědi
Autor Petr27, 12.02.2018
Přečteno 627x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí