Sovy v Aténách

Sovy v Aténách

Anotace: Báseň na slavné řčení Nositi sovy do Atén s odkazem na Řeckou vzdělanost a moudrost

Sbírka: Ikarova křídla

Když sovy sbalí kufr odletají do Řecka
před nimi se vine dlouhá cesta letecká
jejich cílem je Akropolis a starodávné Atény
svými křídly zamávaly rodnému lesu naposled
v Čechách zní : ,,Zemský ráj to na pohled'
přesto mají oči navrch hlavy, jako antény

Když moudré sovy na večer do Atén dorazí
věřte že únavou usnou na kopcích mí drazí
ráno když blankyt se s mořem předhání
vyrazí hned po městě obdivovat bájné památky
však večer musí na Akropolisu být zpátky
to když sám Adonis se před sovami uklání

Když staré sovy z Řecka domů odletí
vrátí se nám naše aktuální století
večer usnul Akropolis spolu s měsícem
moudří dravci černou tmu krájí
ač připadal jsem si jako v ráji
zůstanu už navždy Řeckým dědicem
Autor Petr27, 16.02.2018
Přečteno 430x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková, Špáďa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petí...miluju sovy...proto dávám *ST*

17.02.2018 07:47:34 | Anděl

Siloporka vos.
Sonda ze zad? — Nos!
Sov Akropolis.

Trochu jsem si zaškobrtal, možná i ty v mé reflexi taky trochu zavrávoráš, za což se předem omlouvám.

:-)

16.02.2018 23:13:30 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí