Stará škola před demolicí

Stará škola před demolicí

Anotace: ..sem chtěl napsat konečně něco veselýho... A vypadlo toto..

Omítka na ní opadává
chřadne a pomalu to vzdává,
přesto ještě dýchá, ... stoletá,
tisíci dětských hlasů zakletá.

Rozbitými okny život vyprchal,
přesto její zvláštní vůně drží se tu dál.
Nové domy , moderní, tu vůni nemají,
přes dokonalé všechno, duši marně hledají.

O její zeď opírám se jemně,
a zbytky tepu... zní tak temně,
očekávaje věci příští.
Paměť její se v zapomnění tříští.

Zákoutí sklepa, půdy tajemnost
kamenné schodiště, nedobytná pevnost,
svou labutí píseň už brzy oslaví.
A zpod přimhouřených víček se oči zaplaví.

Zbyde tu pusto, prázdno místo ní,
než ho cosi moderního zaplní..
Však v srdci ne, to nechce novoty,
tam zůstane díra.. a bagru šlápoty..

Pak jednou nadejde ten den,
vítr s sluncem v cůpky bude zapleten,
kdy nebude už nikdo, kdo by vzpomínal.
Musí to tak být. A život běží dál...
Autor La Suneteto, 21.02.2007
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezká! ten začátek mi připomíná naší školu =)
k tomu fandění:člověk se do toho hrozně vžije, když je v tom kotli a ještě se vyhrává, že? to znám z basketu.
také děkuji za přání síly, myslím že je budu potřebovat =) ale také mi je dodáváte na literu, takže se to vyrovnává .. =) ještě jednou díky

26.02.2007 17:42:00 | Gabika

No tak ta mě drobet rozesmutnila...Když si to člověk představí...Jako kdybych trhala album...
Umíš oslovit...

21.02.2007 12:58:00 | Teri Jane

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí