REBELKA

REBELKA

Anotace: REBELKA pořídím si opici vezmu do ruky palici třísknu s ní do toho skla iron cedím přez chleba...

REBELKA

pořídím si opici
vezmu do ruky palici
třísknu s ní do toho skla
iron cedím přez chleba
tak je to prý potřeba
vezmu si co chci
na co mám sílu
vždyť nejsem nic víc
nic míň
už od mala jsem slýchala
na to nemáš
jsi na nic
pěstírna blbečka
pro život bez hranic
co vydá za čtyři
a peněz polovic
když zkoušela jsem rebelku
hned z leva přilítla tak silná odpověď
že ozvěna z prava
mě na vědomí dala
kde bych měla mět svoje místo
proto na protest
řvu jako tur
zatím jen potichu
sametový vzdor
když nohavice se srazili
už věděla jsem dost
život i sny jsou bez hranic
já našla svůj most
už nečekám odpověď
kouknu se nazpátek
a připadám si
jak přežraný host
teď líně se klátím
přez zábradlí plivu
je mi ě jedno koho trefím
na jazyku mám další
lepkavou slinu
a vím natuty
že samet je někdy na nic
a proto řvu
z plných plic
JÁ Žiju!
Autor život je pes, 17.03.2018
Přečteno 405x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

řveš velice nalas a dobře tahle poezie by měla být slyšet

10.07.2018 22:07:50 | klaun

jo já žiju a díky :)

13.07.2018 16:14:19 | život je pes

hurá!!! ST :-))

18.03.2018 06:05:00 | Iva Husárková

Jo, jo, jo. Dovolil bych si do zápisníčku vetknout na 26.místo obrat
"když nohavice se srazili", dobrá parafráze. Na místě 25 je obrat ještě o něco údernější "malé násilí ještě není fašizmus". První tři-čtyři pozice se zde nedají prezentovat. Bohužel.

17.03.2018 23:44:02 | Lesan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí