=S růžemi

=S růžemi

Anotace: ***///***

~~~~~~~~~~
O záhony s růžemi
stará se paní z přízemí
z odkvetlých květů
sbírá tu krásu
a pak je lepí do obrazu.
Napřed je narovná
do barev třídí
v myšlenkách už svůj 
obraz uvidí.
Z okvětních lístků doběla
nevěsta se ji líbila,
z růžových tváře smějící
z červených svatební kytici
a z lístků růží žlutých 
bude mít nevěsta
vlasy jak princezna
mladá,krásná,líbezná.
Aby svůj obraz
ta stará paní dokončila
pár lístků růžových
si dobarvila,
z okvětních lístků
prý černé růže
k nevěstě udělá i muže.

Ten obraz však
v žádné galérii nevisí
a další?
Ne,paní už jiné nezkusí,
někdo ty růže u domu polámal
jakoby tím staré paní
kus života vzal,
teď jen z růží planých
si otrhává lístky
suší je na čaj,na bolístky...

~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 18.03.2018
Přečteno 259x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Anděl, Krahujec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květuško...připomnělo mi to jednu starou paní. Bydlela těsně u silnice. Před chaloupkou měla plané růže, opíraly se i její zdi. Nádherně květly - světle růžově - a tolik voněly...paní zemřela a růže uschly...je mi to dodnes líto. Děkuji za vzpomínku....**ST**

19.03.2018 06:55:20 | Anděl

Moc děkuji za milá slova...a přeji pěkný den.K.

19.03.2018 16:41:23 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí