Osel z Karamelu

Osel z Karamelu

Anotace: .

Prach jsi

jeden den jedna noc
a jedna žába která má v rukách světlé zítřky
nedělejme nic
vyčkáme a problémy se vyřeší samy
a až bude nebe sto stop vysoko a žebříky nižší než podlaha
vykouříme spolu dýmku míru
trpíš rybím okem za zázvor v medu a sílu
určitě bereš z měsíce za zub a duhu v podkroví
nevím kam se to se mnou táhne a kolik ještě unesu
přinejmenším stojím svýma dvěma nohama na zemi a vlasy mi padají do čela
ale pamatuj
co řekli starší
rozbij tábor tady a o věci zítřků se už víc nestarej
a zřekl jsem se práva na důstojný konec už když jsem získal rozum
nebo dávno předtím
to nevím

říkali toho tolik
jeden člověk jedna porce
kdo tě udělá šťastným není ten kdo tě udělá bezpečným
není tím který ti vytesá slova do kamene
neuteče pro zítřejší sliby
ani nespasí svět slovy
druhý je první poražený
plout po řece která vyschla je nadlidský úkol
ale nezřeknu se práva na své důstojné umírání
nejsem plný
ještě nejsem dokonalý
logika říká
že porce je malá když
se na to tak dívám
a do zad mi bodákem ryjí vzkaz pro mého pána
pod zavřeným hledím nic nevidím
nakrm své poddané a potom vyjdi do ulic

nedívej se do zrcadel o půlnoci
a v noci nechoď tiše kolem své postele
na střechách kde spí vrabci anděl prosí o trochu vody
ve snech ve veliké zlaté rybí lodi
a kdo chytá v žitě paprsky slunce je ten kdo v zimě nejí sněhové koule
a porce života je někdy tak akorát
ale jindy se nedá pozřít ani za celý život
nezapomeň problémy
se za tebe
vyřeší
samy

 


                                                         a v prach se obrátíš

Autor CoT, 05.05.2018
Přečteno 348x
Tipy 15
Poslední tipující: Móny, její alter ego, Laika, Jort, odnikud, Frr, Philogyny1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

počkej...nesmíš na sebe tak chvátat...:_)

06.05.2018 11:28:12 | odnikud

jak se říká jazykem dnešních mladých -"to neřeš"ST* :-D*

06.05.2018 00:06:31 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí