NAČ ŽÍT

NAČ ŽÍT

Anotace: NAČ ŽÍT???

NAČ ŽÍT

Člověk:

Nač tu žít, nač tu zbytečně být. Raději sebevraždu spáchám.
Zdá se, že jen já v životě špinavé prádlo máchám.
Všichni se na svět smějí, jen já si připadám jak v černé závěji.
Jaké to asi je tam - na jiném břehu? Snad tam nejsou taky černé závěje sněhu?!
Dělal bych jen to, co mě baví. Nebo bych si jen tak lehl do měkké trávy...
Určitě je tam hodně slunce a květin rozkvetlých! Snad tam není déšť ani studený sníh?!

Nic:

Ty jsi ale zvědavý! Hned by sis tam lehal do trávy.
Vždyť nikdo neví co tam je, zda –li květiny nebo závěje.
Nevíme ani jestli to vůbec je, ten druhý břeh, nebe nebo co to vlastně je.
Vše se tak rychle mění, je jiná doba – třeba už nebe vůbec není!

Člověk:

Mlč! Neber mi mé sny a touhy! Chci tam jít, život je tak nudně dlouhý.
Nechci žít, už mě to tu nebaví! Chci si lehnout do té zelené trávy!
Chci mít pocit, že nic nemusím, doteď se tu na světě jenom dusím.
Nikdo mi nedovolí ani naplno dýchat! Nemůžu říkat to, co bych chtěl doopravdy říkat!
Připadám si jak svázaný tlustými lany. Už jsem toho hnusného života úplně plný!

Nic:

Když je ti ze života opravdu tak špatně, jestli jsi už doopravdy zcela na dně...
...tak to radši rychle jdi, spal za sebou mosty i domů zdi,
hlavně utíkej co ti nohy stačí, když se na tebe celý svět mračí!
Nebo to chceš ještě zvážit? Stojí za to umřít, když můžeš ještě žít?
Smrt tě ještě nevolá, nemá teď čas na vola, kterého svět nebaví.
Nemá čas na toho, kdo chce si jen lehnout na „druhém břehu“ do trávy.
Podívej se z okna ven! Vždyť tam je ten tvůj velký sen!
Všude kytky a trávník – měkký, čerstvý a šťavnatý.
Pro mě za mě, válej se v něm od rána do večera třeba i nahatý.
Hlavně si už uvědom že všude kolem tebe je to tvoje vysněné nebe!

Člověk:

Pak pro všechny budu ale blázen, když za nebe budu pokládat jen trávu a zem!

Nic:

Kašli na ně, jsou to jenom lidi, pořád se jenom všeho bojí a přede všemi se stydí.
Jen jim všem řekni, že jestli je život taky dusí, ať válet se v měkké trávě jako ty zkusí.
Možná, že budeš pro ně blázen, ale doufej, že jednou všichni pochopí, že naše nebe je tahle zem!
Autor Livie, 22.02.2007
Přečteno 493x
Tipy 2
Poslední tipující: anima alba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné:) žij jako by bylo nebe na zemi:-) proč si lidé myslí že nebe je jen to nahoře vždyť nebe si můžeme vytvořit sami...

06.07.2008 21:43:00 | anima alba

Velice zajímavé, velice pěkné. S něčím souhlasím a s něčím zas ne. Nejsme ale porota, pouze čtenář :) (A)

13.03.2007 23:58:00 | Alius

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí