Co dělat, když nemáš slova?

Co dělat, když nemáš slova?

Anotace: Po dlouhé době nálada na něco trochu "zvučnějšího"... Inspirace k troše básnické hravosti v knize od Radka Malého a Pavla Čecha - Poštou havraní. Rozhodně doporučuji všem, kteří se i v dospělosti nebojí být dětmi :-)

Co dělat,

když zas a a znova

nenacházíš správná slova?

 

Obejmout ticho

v jeho bílé tmě?

Jenže co když tě

zavede k temnotě?

 

Kdo to nezkusí,

ten odpovědi

nikdy nezíská.

Tak se neboj,

neboj se a vejdi

do světa sebenalezení.

 

Co dělá básník, umělec,

který zas a znova,

ne a ne najít ta správná slova?

 

Čeká pokorně na inspiraci,

nebo snad s tichem bojuje,

tak jako v pohádkách

válčili spolu rytíři a draci?

 

Říkáš, že nevíš?

Tak se zeptej

sám či sama sebe,

proč ještě stojíš tady.

Bez objevu světla světa ticha

totiž život občas studí, až z něj zebe.

Autor Denael, 17.05.2018
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Rejha, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta lehkost veršů je povznášející... líbí...

03.08.2018 23:39:26 | Rejha

Děkuji

04.08.2018 09:15:49 | Denael

miluji ticho je to nejkrásnější zvuk ST :-))

18.05.2018 08:12:29 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí