neDospělost

neDospělost

Anotace: o nich

Je to jako dnes
Na lampách se houpaly tenisky
a pod světlem my

pálili jsme staré sešity
ze střední

prý nám bude na nic
maturita
a moudrost
učitelů
kteří se
uměli
poslouchat
i poslepu

Můry slíbaly
ten noční prach

A my chtěli uniknout
Báli se dospělosti
samoty
i lásky
protože
znamenala
umění odpouštět

Je to jako dnes
Pálíme sešity z vysoké
Ještě jsme nedospěli
Bojíme se lásky
protože pak jsme
zodpovědní
za každého
koho si
k sobě
připoutáme
Jsme zodpovědní
za svou růži

Dokonce i po smrti

ale to nám
profesoři neřekli

Ani ti které jsme
se rozhodli
navždycky
milovat

Mrtví nelžou
Říkala.
Protože nemohou
milovat
Říkal a přitom citoval Hraběte.

Miluji tě
Říkala.
Já jsem uvnitř mrtev
Odpovídal.

Nejsi Bůh abys byl mrtev
Řekla naposled.


Nejsi Nietsche děvko
Vydechl a tu děvku scedil mezi zuby potichu
aby ho neslyšela

A předstíral dospělost
jako lampy
předstíraly
osvícení

jako ona aspoň sedmnáct
a slzu dojetí
místo smutku

Slyšela ho

 

Autor Jasmin de Paris, 21.05.2018
Přečteno 272x
Tipy 16
Poslední tipující: Philogyny1, jitoush, Jort, hanele m., Iva Husárková, VEDz RVAHEs, Nikita44, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Místo smutku dojetí ...
Originální odlehčení

21.05.2018 09:07:55 | VEDz RVAHEs

Díky :-)

22.05.2018 23:11:12 | Jasmin de Paris

Našla jsem si silná místa ... :) za ně dík

21.05.2018 08:22:34 | Ragnell

Díku dík :-)

22.05.2018 23:11:30 | Jasmin de Paris

Páči sa mi tvoj štýl myslenia

21.05.2018 06:59:12 | maryshka008

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí