Ztráta lidskosti

Ztráta lidskosti

Anotace: Jak se člověk stává člověkem ? narodí se tak ? člověka formují jeho činy , rozhodnutí a sny .

Co jsou zač ty kruhy zla

Které vídáme každý den

Která se do nás zakousla

Jdouc za svým osudem

 

Dílem člověčím vše se spřádá

Do hlubin mysli se ponořit

Jen málokdo to zvládá

Koloběh světa pochopit

 

Za každým činem přijde reakce

Za každou chybou přijde trest

Spletité osudy dají se do práce

Kolikrát neseme více než stačíme nést

 

Každý máme na bedrech svůj kříž

Stavíme mosty do dálek

Stavíme zdi a do oken mříž

Se snem o životě bez válek

 

O lásce která nikdy nekončí

City co rozum přemáhají

Srdce která se jen tak neloučí

Netoužit po lásce potají

 

Ve světě kde není lidskost jen slovo

Rozum není překážkou 

Mysl není jak těžké olovo

A lidé nemluví s přetvářkou

 

Z člověka pouze stín se stal

Opakujíc chyby dějin

Rozum dodnes nedostal

S převládajícím znakem jin

Autor Dědek, 25.05.2018
Přečteno 315x
Tipy 7
Poslední tipující: bogen, FairyLAdy, Šípková Růženka, mirecek
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí