A vánoční cukroví?

A vánoční cukroví?

Je mi fuk, co lidi zažívaj na příjmu
Ponížení, strach a všechno, co nikdy nechtěli

"Jméno?"
Snad hlas rolniček z prvních vánoc
slib štěstí a světla
to jméno šeptané v rytmu zvonečků
jako bys nikdy neměl zemřít
Ti lidé zemřeli a
"Jméno?!"
křičí bezejmenný člověk v bílém
Jsi jenom blázen
alkoholik
bezduchá přítěž

"Blázínku
děťátko
vánoční cukroví?"
rytmy hlasů a koled se ti odráží v mysli
když tě vedou do prázdného pokoje

Kostlivec z orloje přežvykuje hlínu
hledí ti do očí
když polykáš léky z anonymních pohárů
a zapíjíš je vlastní krví
Mlčí
Je to smutek
co vidíš v jeho očích?
Déšť
co mu stéká po tváři
když ví
že tvá prázdná schránka buší do dveří
s klikou jen z jedné strany?

"Copak se stalo?
Blázínku?
Děťátko?"
vánoční koledy ti zní v mysli
Vzpomeneš si na slova?

Houpací koník
vánoční stromek
a muž v bílém:
"Tak co s tebou sakra je?!"

Jsi jinde
jsi někdo jiný
daleko od prázdného bílého pokoje
Rudá barva prosakuje skrz nemocniční úbor
A vánoční cukroví?
Autor Duhová Rybička, 25.05.2018
Přečteno 390x
Tipy 18
Poslední tipující: mkinka, Lumír, Krahujec, Eru Alonnar, zdenka, kudlankaW, Jort, Frr, básněnka, mirecek, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příjem ve sterilním prostředí
je vždy nepříéjemný
silný text, ach

15.07.2018 02:46:15 | kudlankaW

Blázínku...prázdno po cukroví,daleko do zimy...

25.05.2018 20:09:06 | básněnka

Tohle je fakt dobré, šla jsem s tebou ...:)

25.05.2018 19:55:23 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí