21. 2.

21. 2.

Anotace: Kdo komu kreslí křížek na čelo?

Za oknem břízy bez listů,
kříž, ani stopy po Kristu,
na stěně malý, tmavý kříž.
Prach jsi a v prach se obrátíš.

V mém pokojíčku na polici,
lekneš se, uzříš hroznou lvici.
Rozřízneš-li ji - samá plyš!
Prach jsi a v prach se obrátíš.

Při mši kněz kreslil na čela
křesťanům křížky z popela.
Co hlava - malý, tmavý kříž!
Prach jsi a v prach se obrátíš.

Z hořících srdcí stoupal dým,
zmírala další z mnoha zim.
V úchvatné katedrále, slyš,
nad hlavu biskup kalich zvedal,
stříbrnou krve plnou číš!
A byla popeleční středa.
Autor china white, 22.02.2007
Přečteno 401x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fakt hezká, jen trochu beznadějná...přece je to něčem jiném...

16.03.2007 17:06:00 | Ik

jj moc krásná...hlavně se mi líbí ta třetí sloka:o) super

23.02.2007 18:53:00 | Severka

...skvělá melodičnost.

22.02.2007 21:11:00 | Ayla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí