J.V.Sládkovi

J.V.Sládkovi

Anotace: Znám křišťálovou studánku

Když půjdeš boční ulicí, kam kočky chodí spát

a mineš šeřík vonící a zrezivělý drát,

tak dojdeš k molu v přístavu, co visí nad městem,

kde milují jen zábavu, kde noc je bílým dnem.

Tam najdi krčmu staletou, v ní barový je pult,

zde stojí malíř s paletou a pěstuje si kult.

Kult démonů a přízraků a vílích vábení,

je sběratelem odznaků a božích znamení.

Ty zeptej se ho příteli na otázku dne,

zda nás dva něco rozdělí. Ano, nebo ne?

Když odpoví ten umělec, tak si toho važ,

ta slova si strč za límec a postav si k nim stráž.

A až jednou budeš sám, jak u cesty kříž,

vyndej slova na světlo a hned ti budu blíž.

 

Autor Barijitka, 16.06.2018
Přečteno 316x
Tipy 12
Poslední tipující: šerý, mirecek, Honza, Iva Husárková, Malá mořská víla, Kapka, grázlík
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné...

16.06.2018 15:11:59 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí