Memento Risus

Memento Risus

Anotace: Pamatuj na smích

Rozrážím dveře právnické fakulty
  hledajíce dávnou pravdu.

V aule plné cizinců,
  chci poznat blízké tváře.

Podvědomí šeptá mi a napovidá,
  víš, víš zde jsou znamí...

A poznávám, ale nepamatuji se.

Paměť je vymazána
  ve zrození,
  rozbita do neslepitelných střípků
  úderem blesku.

A diváci řvou v rozčilení,
  jak v Římském koloseu,
  palce nesměřují dolů,
  ale ukazovák
  "VEN!"

Utíkám,
  schody vedou vzhůru,
  do prázdna,
  do nepoznaného prostoru,
  stát se vyhnancem v opuštěné zemi,
  nechci být jediným trosečníkem.

S úzkostí křičím dolů,
  "Bondy ven!"

A Egon je mi v patách,
  z antické arény plné bolesti,
  z amfiteátru života

Chceme se zase radovat.
Chceme se zase pochcat smíchy.

Tak dvojhlasem zakřičíme dolů,
  "Všichni ven!"

A všichni poslechnou,
  jak věrní odsouzenci života.


Memento risus endo mori.

Autor Skyrabeus, 24.06.2018
Přečteno 368x
Tipy 6
Poslední tipující: Jort, Iva Husárková, Frr, Lékařka duše
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

po schodech vzhůru do neznáma nás vynese nejspolehlivěji dech úzkosti....a to přitom zapomínáme na dveřníka dřepícího před půdou***ST* /omlouvám se-omylm jsem bodoval jen jedním typem /

24.06.2018 20:53:28 | Frr

:) myslela jsem, že jsi žena - podle toho přechodníku:) Ale pobavils ...

24.06.2018 17:41:55 | Ragnell

děkuji za korekci:)

24.06.2018 18:49:01 | Skyrabeus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí