Satanovo pokušení

Satanovo pokušení

Být Alfou i Omegou, tedy začátkem i koncem
Kdo zazvoní cínovým zvoncem?
Být smutnou Maryší a chtít zabít?
Nebo si radší flintu nabít?

Usnouti na vavřínu a věčně spát,
Spát nebo se smát?
Sehnat utrejch či jnou chemii
Nebo radši přejít na „zdravější“ byliny?

Krucifix v kostele, který se hýbá,
Se mnou to chvílema taky kývá.
Malátnost, padnutí, nemožnost vstáti
„Kdo mi zas mé zdraví, kdo mi je vrátí?“

Propadala Satanu?
Či jen churaví?
A co víra?
Co ta praví?

Viděla Satana,
další den ji snad sám ďábel strhl?
Nebo ji jen osud svrhl?
Svrhl či zvrhl?

Viděti padnutí,
Padnutí světa
To bude asi poslední věta.
Autor Dušekteráztroskotává, 17.07.2018
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí