Revoluční

Revoluční

Anotace: ... revolucni ...

 

Muškety, bodáky, karabiny

 

Na prsa tiskne dav

 

Kde louče rozkmitají jejich stíny

 

Zavoní střelný prach.

 

Srdce buší v hrudi kuráže

 

A krev jest voda, která křtí,

 

Pojď, občane, noc ukáže,

 

Zdali jsme dosti odvážní.

 

Bastilla hoří a my jdem‘ dál,

 

Paříž za noci vzkvétá,

 

Stačí jen podíbnout oře v cval

 

K přiblížení konci světa.

 

Ať žije svoboda, nový stát,

 

Ať žije revoluce!

 

Když my zničíme majestát

 

Krále i králevice.

 

Chtěli jsme chleba, mouku jen,

 

Však s jídlem chuť jen vzrůstá,

 

Kde kdysi stála na odiv všem

 

Bastilla, teď je zem pustá.

Autor Abeekr, 30.07.2018
Přečteno 317x
Tipy 1
Poslední tipující: LenkaT
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí