Krysař a město

Krysař a město

Anotace: Jeden beznadějný večer 16. 2. 2004

Ztemnělá ulice a zoufalcův dech místo vánku,
mrtvolný chlad vane.
Smrt a bolest z tisíce vrahů stánků,
do duše ti spáry zatne.

Křivolaká stoka, stíny se jí plouží bez duše.
Zvratky a v kostele krev
a zborcené věže myslí, svědomí raději nedýše
smrad z pošlapaných střev.

Bloudím tím ponurým městem smrti sám.
Další maso pro ně.
Obraz zkázy, z lebek a kostí jeho rám,
jen píšťala zní tklivě.

Krysař shrben odchází, nikoho neoblouznil
svým snem a přeludem.
Zmar a zkázu krutou smrtí nezlomil,
v pekle děsu zůstanem.
Autor Hynas, 01.08.2004
Přečteno 551x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí